הטכנולוגיה ממלאת תפקיד מרכזי בשינויים המתחוללים בתחום משאבי האנוש, אך כל השיח על "להפוך לדיגיטלי" הוא חסר משמעות אם חברה לא משקיעה בכלים הנכונים.
בשנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר חברות סטארט-אפ המפתחות פתרונות יצירתיים לשיפור ואוטומציה של תהליכים ארגוניים, כגון גיוס ושימור עובדים, הדרכות מקצועיות, למידה ארגונית ופיתוח מיומנויות אישיות, קליטת עובדים חדשים, חיזוק הזהות הארגונית ועוד. 
תחום ה- HR Tech ממגנט אליו גם את ענקיות הטכנולוגיה, פייסבוק, גוגל ומיקרוסופט שרכשה את LinkedIn, כמובן שגם בישראל פועלות לא מעט חברות בתחום.
עם הפריחה בתחום, רבים מאנשי המקצוע בתחום משאבי אנוש מאמינים כיום שהטכנולוגיה "חיזקה את תרומתם להצלחה בארגון", ארגונים רואים כעת בצורה ברורה יותר מהן הרכישות הטכנולוגיות שהוכחו כיעילות.

להלן מפת שוק טכנולוגיות משאבי אנוש 


ההשקעות הפופולריות ביותר בתחום HR כוללות:
  • טכנולוגיות גיוס למיקוד מועמדים איכותיים.
  • פלטפורמות לשיתופי פעולה בצוות.
  • פיתוח מיומנויות עובדים / למידה ארגונית.
  • תוכנות זיהוי קולי.
  • ממשקי מציאות מדומה.
  • צ'אט בוטס.

ארגונים שהשקיעו בתוכנות ופלטפורמות HR חדשות, קוצרים כעת את היתרונות, כמובילי משאבי אנוש ע"י:
  • שיפור חווית העובד.
  • הפיכת התפקיד לבעל משמעות אסטרטגית יותר בארגון.
  • מתן אפשרות לעובדים להיות יעילים ופרודוקטיביים יותר.
  • צמצום מספר העובדים בעלי מיומנויות נמוכות תוך שמירה על תפוקה גבוהה.

אנשי מקצוע מנוסים בתחום משאבי אנוש משקיעים מאמצים רבים בחיפוש אחר טכנולוגיות וכלים חדשים שיעניקו להם יתרון תחרותי, כלים אלה מתחילים לשנות את תחומי הגיוס, שיתוף הפעולה וניהול המשימות.
תחום השקעה חשוב נוסף הוא למידה ארגונית- רכישה ופיתוח כישרונות. מנהלי משאבי אנוש יודעים כי השקעה בטכנולוגיה תאפשר להם לצמוח ולשמור על איכות רמות הידע של העובדים בארגון.

להלן מספר קטגוריות בולטות של טכנולוגיית HR במפת השוק:

למידה ארגונית ופיתוח מיומנויות עובדים

כלים אלה מסייעים לעובדים להגיע ליעדי התפתחות אישיים, מיעלים את תהליכי ההדרכה וההכשרה ומספקים למנהלים מעין "לוח מכוונים" המציג את ההתנהלות הפנים ארגונית באמצעות מערכות ניהול למידה(LMS). כלים אלה מייעלים תהליכי למידה ארגונית לצד פלטפורמות אחרות המתמקדות בפיתוח עובדים.

תרבות במקום העבודה

חברות אלה מסייעות לקידום רצון טוב במקום העבודה, לשיפור התרבות ולניהול הטבות ותגמולים. הקטגוריה כוללת שוק הטבות כגון Fond ואתר התרומות Benevity.

פיצויים והטבות

חברות אלה מייצרות תוכנה המאפשרת לחברות לנהל שכר, הטבות, פנסיה וביטוח. החברות כוללות את Gusto, Justworks, Namely, Zenefits ו- Beisen וכן כלי השוואה לביטוחי בריאות SimplyInsured.

העסקה גמישה

חברות אלה מספקות פלטפורמה ריכוזית לעובדים לפי דרישה, פרילנסרים או יועצים במשרה חלקית, ומשרות חלקיות. קטגוריה זו משקפת את כלכלת עבודה על פי דרישה והרצון של העובד להסדרי עבודה גמישים. החברות כוללות את השדה הפרילנסרי Field Nation ושוק קבלנים ושכירים במשרה חלקית.

עובדים במקצועות טכנולוגיים

חברות אלה מספקות פלטפורמה לכישרון טכנולוגי לפי דרישה למשרות חלקיות, פרילנסרים ומשרות מלאות וכן כלים המסייעים לאתר כישרונות טכניים. קטגוריה זו מושכת את הביקוש הגובר לכישרון טכנולוגי.


גיוס סטודנטים בוגרי אוניברסיטאות ואקדמיה

חברות אלה מספקות פלטפורמה ריכוזית להצבת משרות והתמחות שמכוונות לסטודנטים באוניברסיטאות ובוגרי אקדמיה. חברות אלה כוללות פלטפורמות גיוס כמו Joinhandshake ו- .Wayup

בדיקת רקע

חברות אלה מספקות כלי סינון להפעלת בדיקות רקע על מועמדי עבודה וגיוסים פוטנציאלים. אלה כוללים חברות כמו: SterlingBackCheck, Onfido ו- Checkr.

כלים להשוואת שכר

ניתן להשתמש בכלים אלה כדי לערוך השוואות בנושאי שכר, פיצויים ותרבות ארגונית. חברות כמו: PayScale ו- Paysa.

איוש / תזמון

ספק תוכנה המסייעת בניהול תזמון הצוות, מיטוב כמות ההוצאות וההוצאות ותכנון צרכי ההון האנושי. זה כולל כלי תזמון Planday ו- Homebase, פלטפורמה לניהול גיליונות זמנים ולוחות זמנים לעובדים העובדים מרחוק.


אוטומציה של משאבי אנוש

שירותים אלה מספקים פלטפורמה לביצוע משימות כמו: ניהול פרופיל של עובדים, ניהול הערכות עובדים ודיווחי זמן, ומספק ניתוחי מעורבות ThinkHR.

בסיכום הדברים ברור שתחום ה- HR-TECH רועש וגועש. במציאות שבה ארגונים מנסים לנווט את דרכם בנוף המשתנה בתעשייה, חברות מתחרות כדי למשוך את הכישרונות הטובים ביותר, בהעסקת העובדים הטובים ביותר בסביבה של שוק עבודה תחרותי. אנו עדים לתקופה שהיא בבחינת מפץ גדול בתחום משאבי האנוש. ניתן לראות זאת גם בדמות מיזמים חדשים וחברות סטארט-אפ, והן באמצעות ניתוח המגמות של התגברות ההשקעות בתחום. במבחן התוצאה ארגונים שהשכילו לאמץ טכנולוגיות בתחום משאבי האנוש הצליחו על פי רוב המדדים לשפר מהותית את התהליכים בארגון, ארגונים אלו שומרים על תחרותיות ומוכנות לאתגרי המחר.