מגיפת הקורונה עצרה בברקס צווחני את כלכלת העולם אך יחד עם זאת הצליחה להאיץ מספר טרנדים טכנולוגיים, בעיקר כאלה שתרמו להפחתת התפשטות הנגיף ולייעול התיפקוד החברתי והתעסוקתי בזמן הריחוק שנכפה עלינו. נראה שהטכנולוגיות הללו יטמעו וישפיעו על חיינו הרבה מעבר לתקופת המגיפה.



תימצתנו לך במספר מילים אודות 6 המגמות הטכנולוגיות שמשפיעות על האופן בו אנו עובדים, מנהלים עסקים, מייצרים סחורות, רוכשים השכלה ומנהלים את תרבות הבידור והפנאי שלנו.


קניות אונליין ורובוטיקה

בסוף 2002, התפרצותו של נגיף ה- SARS הובילה לצמיחה אדירה של פלטפורמות מסחר מקוון, בין אם מערכות marketplace למימון המון (crowdfunding) או פלטפורמות המקשרות בין עסקים (B2B) ובין בית העסק לצרכן הפרטי (B2C).

באופן דומה, בעקבות הקורונה הקניות המקוונות הפכו מתהליך "נחמד ויעיל" לתהליך מחוייב המציאות, בכל רחבי העולם. 

עם תחילת התפשטות הנגיף, ענקיות המסחר האלקטרוני הגבירו את פיתוח משלוחי הרובוטים, וחברות משלוחים ומסעדות רבות בארה"ב ובסין השיקו בתקופה זו שירות משלוחים ללא מגע יד, כאשר הסחורות נאספות ונשלחות ע"י רובוטים.

מעבר לשימוש ברחפנים לצורך משלוחים, בשבועות האחרונים נעשה שימוש ברובוטים כדי לחטא אזורים, להעביר מזון ותרופות לנמצאים בהסגר ואפילו להוצאת כלבים לטיול.
 

תשלומים דיגיטליים 

תשלום במזומנים עלול להפיץ את הנגיף ולכן בנקים מרכזיים בארה"ב, אירופה וסין יישמו אמצעים שונים כדי לעודד שימוש בתשלומים דיגיטליים ללא מגע, באמצעות אפליקציות או בצורה של כרטיסים וארנקים אלקטרוניים.

תשלומים דיגיטליים מאפשרים לאנשים לבצע רכישות מקוונות וביצוע תשלומים אונליין וכמו כן תשלומים בחנות פיזית, באמצעות כרטיס אשראי ע"י הצמדתו למסוף התשלום (contactless).

עבודה מהבית

    בשל ההגבלות החברתיות שהוטלו על מרבית מתושבי העולם במטרה למזער את התפשטות נגיף הקורונה, אירגונים רבים ביקשו מעובדיהם לעבוד מהבית. שינוי זה הביא לתפנית בניהול התרבות הארגונית שבימי הסגר הפכה להיות דיגיטלית לחלוטין והתנהלה באמצעות פורטל ארגוני ייעודי המאפשר ניהול ידע, שיתופי מידע וגישה מיטבית לכל המשאבים הנדרשים לעובדים מכל מקום בעולם.
    עבודה מרחוק מתאפשרת באמצעות טכנולוגיות הכוללות רשתות פרטיות וירטואליות, פרוטוקולי קול דרך האינטרנט, פגישות וירטואליות, טכנולוגיית ענן, כלים לשיתוף פעולה ואפילו טכנולוגיות לזיהוי פנים המאפשרות לאדם להופיע בפני רקע וירטואלי כדי לשמור על הפרטיות של ביתו.

    בנוסף למניעת התפשטות וירוסים, עבודה מרחוק גם חוסכת זמן נסיעה ומעניקה גמישות רבה יותר לעובדים ולאירגון – אולם, בצד כל היתרונות, היא מציבה בפני המעסיקים גם אתגרים לא קטנים כגון, אבטחת מידע, פרטיות, תמיכה טכנית מתוזמנת וסוגיות שונות של דיני עבודה ולכן חשוב שתתנהל בממשקים המושתתים על טכנולוגיה עדכנית ומותאמים לאבטחה אירגונית.

למידה מרחוק 

    עם התפשטות המגיפה והחל מאמצע חודש אפריל, מעל 190 מדינות בעולם הטילו סגר והורו על סגירת מוסדות לימוד - החל מגני ילדים ועד אוניברסיטאות ושאר אירגונים לומדים, מה שהביא לעלייה דרסטית בצריכת תכנים דיגיטליים.
    על מנת שהחינוך והלימודים לא יופרעו בשל הסגר, מוסדות חינוך ואירגונים רבים מצאו עצמם מייצרים ומציעים קורסים מקוונים - ומעל 1.8 מליארד סטודנטים ועובדים בעולם השתתפו בקורסים ולמדו מביתם הפרטי בימי הסגר.
    טכנולוגיה העוסקת בלמידה מרחוק דומה לזו העוסקת בעבודה מהבית, מושתתת על מערכת ניהול למידה מאובטחת ומתקדמת, ולעיתים אף כוללת פיצ'רים של מציאות מדומה ומורים וירטואליים הפועלים על בינה מלאכותית.

טלבריאות

    עד התקופה האחרונה, ניתן היה לקבל שירותים רפואיים רק באמצעות ביקור פיזי במוסד הבריאות הקרוב לאזור המגורים של הפציינט.
    כיום, באמצעות הטלפון הנייד או אביזרים לבישים יעודיים ניתן לעקוב אחר תסמינים גופניים של הפציינט כאשר צ'אט-בוטים (נציגים וירטואליים המבוססים בינה מלאכותית) מסוגלים לבצע אבחנות ראשוניות על סמך התסמינים המדווחים.
    הטכנולוגיות העומדות היום לרשות עולם הרפואה, מאפשרות להעניק חלק מהטיפולים הרפואיים ללא מגבלת המרחק הגאוגרפי.

בידור ופנאי מקוון

    ההסגר שנכפה על מרבית תושבי העולם הפחית באופן משמעותי את האינטראקטציות הבינאישיות, אך הצורך בחברה יחד עם היצירתיות האנושית הביאו את החגיגות לרחבי הרשת.

    שירותי ענן וסטרימינג איפשרו לכל גולש לצפות בהופעות וקונצרטים מרחבי העולם, מוזיאונים, ספריות ואתרי מורשת בינלאומיים הציעו סיורים וירטואליים וחל גידול בתנועת המשחקים המקוונים מאז התפרצות הנגיף.


לסיכום, ההתמודדות עם התפשטות וירוס הקורונה הוכיחה את חשיבות המוכנות הדיגיטלית, המאפשרת לעסקים ולחיים להמשיך כרגיל ככל האפשר, במהלך מגיפות. בניית התשתית הדרושה לתמיכה בעולם דיגיטלי והשמירה על שימוש בטכנולוגיה העדכנית ביותר הינה חיונית מאין כמוה כדי שכל עסק, אירגון או מדינה יתקיימו בעולם שלאחר המגיפה.

אנחנו ב- BriskWhale מלווים עסקים וארגונים בתחום התוכנה והדיגיטל ומפתחים פתרונות תוכנה ייעודיים לצרכי הלקוח.
לפרטים ניתן לפנות אלינו כאן .